Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olvasott-e Hitler Marxot?
  2007-05-10 19:58:38, csütörtök
 
  KARL MARX, FRIEDRICH ENGELS
és BAYER ZSOLT

Olvasott-e Hitler Marxot?

Szöveggyűjtemény antifasiszta felvonulóknak

Május 9. van, az antifasiszta világnap. Természetesen nem antifasiszta céllal hívták életre ezt a napot, hanem antináci céllal. Merthogy a fasizmus sem szép eszme, de nem sok köze van a nácizmushoz. A fasizmus kissé romantikus, kispolgárság kis tulajdon, kis üzlet, nagy szakszervezet, korporáció, érdekvédelem - no és persze sok-sok technika; futurizmus, Marinetti: Óda a versenyautóhoz, no, ez a fasizmus. De például egyáltalán nincsen benne fajelmélet. Szemben a nácizmussal, amelyben van, sőt az az alapja. Meg a szocializmus. Nemzetiszocializmus. Éppen ezért emlegetik helyette inkább a fasizmust, mert annyira kellemetlen lenne ezt a szocializmust magyarázgatni. Furcsa és mosolyogtató volt látni-hallani, amikor a minap egy alulinformált vénember (Moldova György) a fasisztákat vádolta Kádár sírjának meggyalázásával - mielőtt persze kifejtette azon álláspontját, miszerint Kádár helyesen tette, hogy akasztatott. De ez most mellékes.
Moldova sem zavar már sok vizet, mindössze remekül szimbolizálja, hol tartunk tizenhét év küszködés után. Ellenben az mégiscsak fontos kérdés lenne, hogy akkor hogyan állunk ezekkel a különféle szocializmusokkal. Ilyenkor, ,,antifasiszta" felvonulások idején, amikor maga a miniszterelnök fog beszédet mondani, egyáltalán nem érdektelen, ha megvizsgáljuk, mi is az a marxizmus, Már csak azért gondolom, mert ott, ezen az ,,antifasiszta" felvonuláson sok lesz ám a marxista.
Ezért nem árt, ha felteszünk néhány alapkérdést. -Például azt: vajon van-e különbség aközött, hogy valakit faji alapon vagy osztályalapon taszítanak ki a társadalomból? Érdekli-e az áldozatot, hogy azért ölik meg, mert zsidó, vagy azért, mert kulák? Van-e valami alapvető különbség a nácizmus hatmillió zsidó áldozata és a kommunizmus százmillió áldozata között?
S az egyik legfontosabb kérdés: mentes-e a marxizmus a fajelmélettől? Az antiszemitizmustól? Vagy még egyszerűbben: olvasott-e Hitler Marxot, s ha igen, kapott-e Marxtól muníciót?
Nos, a tisztánlátás érdekében az alábbiakban a marxizmus két alapító atyjától, Kari Marxtól és Friedrich Engelstől olvashatnak idézeteket. Tőlük, illetve az általuk szerkesztett Új Rajnai Újság (Neue Rheinische Zeitung) egyéb alkotóitól. Aztán döntsék el maguk mi a válasz a kérdésekre! S természetesen ajánljuk ezt a kis szöveggyűjteményt elsősorban a felvonuló ,,antifasisztáknak". Csak hogy tudják, mi ellen is vonultak utcára...
Mottó: ,,Senki sem tagadhatja, hogy a vörös terror hozzájárult ahhoz, hogy a barna terroristák mentális aggályait elhallgattassa. Sztálin brutalitása példaszerű volt Hitler számára."
Megjegyzés: Sztálin pedig nyilván sok Marxot olvasott. Például ezt:

,,Trónt fogok emelni magamnak,
Csúcsa hideg lesz és hatalmas,
Védőbástyája az emberfeletti iszonyat,
Tábornoka a sötét kín!

Aki ép szemmel felfelé kacsingat,
Halálsápadtan és némán tér vissza,
A halál sötét árnya átölelte,
Boldogsága sírját maga ássa.

A villámok cikáznak körülötte.
A magas, szilárd építmény körül.
Ha falait egy is megsértené,
Az örökkévalóság dacolva újjáépíti."


1837-ben írta Marx ezt a verset. És életművének, a világban általa életre hívott változásoknak ismeretében tényleg hátborzongatók ezek a sorok. Ám a java most következik! Vágjunk bele!
,,Mi a zsidóság világi alapja? A gyakorlati szükséglet, a haszonlesés. Mi a zsidó világi kultusza? A kufárkodás. Mi a világi istene? A pénz. Nos hát! A kufárkodás és a pénz, tehát a gyakorlati, igazi zsidóság alól való emancipáció volna korunk ön-emancipációja. A zsidóságban felismerhetünk egy általános, jelen levő antiszociális elemet, amely a történelmi fejlődés révén - amelyben a zsidók e rossz vonatkozásban buzgón közreműködtek - a mostani tetőfokára érkezett, olyan magasságba, amelyen szükségképpen fel kell bomlania.
A zsidóemancipáció végső jelentésében az emberiségnek a zsidóság alól való emancipációja" (Karl Marx: A zsidókérdéshez, 1843).
,,A kufár, aki összeesküdött az abszolutizmussal, ismét meghódította Olaszországot. Ezért aztán Bécsben senki nem ujjong a visszahódítás miatt, csak a tőzsde zsidó kufárjai,.. Európa lakossága elzsidósodott, az európai emberiség átadta magát annak a hitnek, hogy egyedül a pénz boldogít, elveszítve ezzel minden belső erkölcsi tartását. Ezzel a hitével megtagadott minden haladást, a szabadságot pedig teljesen meg fogja fojtani" (Neue Rheinische Zeitung, 1848. augusztus 17.).
,,Hogy mennyire helyes volt részemről feltételezni demokratikus zsidó sajtónk besúgási tevékenységét, bizonyítják úgynevezett demokratikus lapjaink magyarországi levelezői. Amit ők burzsoának neveznek, az nálunk a zsidók, akik magukhoz ragadták a demokratikus irányítást. Ez a zsidóság mindazonáltal még tízszerte alávalóbb, mint a nyugat-európai burzsoázia, mivel a népeket megtéveszti a demokrácia színlelt, tőzsdebélyeget viselő álarca mögé rejtőzve, holott célja a kufárdespota uralma alá hajtani őket.
Mindenütt, ahol a demokrácia alapja a butaság, a zsidó kufárkodás és pozícióhajhászás szemtelensége még sokra fogja vinni" (Kari Marx, Neue Rheinische Zeitung, 1848. szeptember 22.).
,,Az innen Európa legkülönbözőbb csücskeibe menekült zsidók nem fogják elmulasztani, hogy mindenekelőtt, mint bécsi szabadságharcosok a németországi demokratikus közvéleményt kizsákmányolják, pénztárcáikat megtöltve azáltal, hogy az eseményeket az egyedül számukra üdvös nézőpontból mutatják be" (Ismeretlen szerző. Neue Rheinische Zeitung; 1848; november 25.).
,,A kamarilla legnagyobb támasza Ausztria 99 nemzete és nemzetecskéje közül a zsidóság, A zsidók de facto radikálisan emancipáltak, két emberük -Bach és Thienfeld - még a minisztériumba is bejutott. Pontosan tudják, hogy kinek birtokában vannak a húszasok, és velük szándékoznak tartani. A zsidók még okosabbak, mint a kamarilla, és kihasználva a szörnyűséges pénzügyi viszonyokat, igyekeznek földbirtokhoz jutni, amire korábban nem volt módjuk" (Ismeretlenszerző, Neue Rheinische Zeitung, 1848. december 2.).
,,Mint ismeretes, a zsidók mindenütt a megcsalt csalók, de kiváltképp Ausztriában. Saját hasznukra zsákmányolták ki a forradalmat, amiért most Windischgratz megbünteti őket. Azok, akik tudják, hogy milyen hatalommal rendelkeznek a zsidók Ausztriában, megítélhetik, milyen ellenséget szerzett magának Windischgratz a következő proklamációjával..." (Ismeretlen szerző, Neue Rheinische Zeitung, 1849. február 22.).
,,Ausztriában, az egész népben érezhető, hogy a zsidóság a legsemmirekellőbb fajtája a burzsoának, ők a legszemtelenebb uzsorások: ez a zsidó népség iránti ellenszenv alapja" (Kari Marx, Neue Rheinische Zeitung, 1849. február 24.).
,,E tanulságos vizsgálódásban ma szűkebb hazánk lengyel része felé fordulunk. Már tavaly nyáron, Lengyelországnak srapnellal és pokolkővel való dicsőséges pacifikálása és átszervezése alkalmából megvizsgáltuk a városok túlnyomórészt német népességből, a vidék nagy német földbirtokairól és az általános jólét megnövelésében szerzett királyi porosz érdemről szóló német zsidó hazugságokat. A Neue Rheinische Zeitung olvasói emlékeznek, hogy a frankfurti mocsárparlament német nemzeti tökfilkói és pénzcsinálói e számlálásokkor a lengyel zsidókat még mindig a németekhez számították, jóllehet e minden fajok legocsmányabbika legfeljebb profitéhsége alapján állhat rokoni viszonyban Frankfurttal"
(Friedrich Engels, Neue Rheinische Zeitung, 1849.
ápnlis29.). -
,,Úgy véljük, minden tirannus mögött egy zsidó áll, ahogy minden pápa mögött egy jezsuita. Valóban, az elnyomók vágyódásai reménytelenek lennének, ha nem lenne egy sereg jezsuita, hogy elfojtsa a gondolkodást, és egy maroknyi zsidó, hogy kifossza a zsebeket"
(Kari Marx: Az orosz kölcsön, 1856).
,,Lassalle, a zsidó nigger, aki szerencsére e hét végén elutazik, megint szerencsésen elveszített 5000 tallért egy téves spekuláción. A fickó inkább szemétbe hányatná a pénzt, semhogy egy barátjának kölcsönözze, még ha garantálnák is kamatját és a tőkéjét. Ugyanis abból az elképzelésből indul ki, hogy neki zsidó báróként vagy bárósított zsidóként kell élnie.
A fickó jó sok időmet elvette, s a barom azt gondolta, minthogy most úgysincs semmiféle üzletem, hanem csupán elméleti munkával foglalkozom, éppúgy vele is agyonüthetem az időmet. (...) Most már teljesen világos előttem, hogy Lassalle — miként fejformája és hajzata is bizonyítja - azoktól a négerektől származik, akik csatlakoztak Mózeshez az Egyiptomból való kivonuláskor (hacsak az anyja vagy az apai nagyanyja nem szűrte össze a levet egy niggerrel). Nos, a zsidóságnak és a germánságnak efféle egyesülése a négerszerű alapszubsztanciával szükségképpen furcsa produktumot hoz létre. A fickó erőszakossága is niggerszerű" (Kari Marx levele Friedrich Engelszhez, 1862. július 30.) Nos, talán elég ennyi ízelítőnek.
Lenne még, ha valaki még mélyebbre akar ásni a borzalomban, olvassa el bátran A kommunista ideológia vörös könyve című művet Konrád Lőw tollából.
Érdemes. Amúgy pedig: ha minden értelmezés nélkül odatesszük ezeket a szövegeket egy átlagos magyar olvasó elé, és megkérdezzük, vajon honnan valók, tízből tíz azt fogja válaszolni, hogy Hitler Mein Kampfjából. Pedig ezt mind-mind a marxizmus vetette papírra. Thomas Mann pedig azt mondta, hogy az írott szóból lesznek a tettek. Nos, vajon akkor olvasott-e Hitler Marxot, kedves antifasiszta felvonulók?
Erre kell majd lassan válaszolni.
Már csak azért is, mert Hitler Mein Kampfja be van tiltva. Akár börtönbe csukható, aki olvassa. Marx pedig szabadon olvasható.
Tudjátok-e, hogy mi ellen vonultok most fel olyan lelkesen, ti szegény ostobák? Ti tudatlanok és, félrevezetettek... Fogalmatok sincsen. Erről sincsen fogalmatok...

Magyar Nemzet, 2007. május 9.
__._,_.___

JobbINFO Extra: http://jobbinfo.tvn.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szöveggyűjtemény, lengyelországnak, antifasisztáknak, proklamációjával, ismeretlenszerző, abszolutizmussal, pozícióhajhászás, legocsmányabbika, zsidóemancipáció, földbirtokairól, meggyalázásával, legszemtelenebb, félrevezetettek, mocsárparlament, kizsákmányolják, versenyautóhoz, elhallgattassa, zsidókérdéshez, vizsgálódásban, felismerhetünk, számlálásokkor, miniszterelnök, legkülönbözőbb, hátborzongatók, tőzsdebélyeget, minisztériumba, megnövelésében, reménytelenek, vonatkozásban, magyarázgatni, szükségképpen, közreműködtek, emancipációja, megvizsgáltuk, antiszociális, szocializmust, antifasiszta világnap, fasizmus kissé, szocializmust magyarázgatni, alulinformált vénember, fasisztákat vádolta, mégiscsak fontos, különféle szocializmusokkal, nácizmus hatmillió, kommunizmus százmillió, egyik legfontosabb, tisztánlátás érdekében, általuk szerkesztett, felvonuló „, vörös terror, barna terroristák, emberfeletti iszonyat, Olvasott-e Hitler Marxot, KARL MARX, FRIEDRICH ENGELS, BAYER ZSOLT, Moldova György, Hitler Marxot, Kari Marxtól, Friedrich Engelstől, Rajnai Újság, Neue Rheinische Zeitung, Karl Marx, Kari Marx, Friedrich Engels, Friedrich Engelszhez, Konrád Lőw, Hitler Mein Kampfjából, Thomas Mann, Hitler Mein Kampfja, Magyar Nemzet, JobbINFO Extra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Tehetségtelen gyerek nincs.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért nem menti meg Jézus...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 25  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  György napra  Ha így haladunk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Különös!  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  képre írva  Föld napja április 22  Április 22. a Föld napja,  Semmit ne higgy el  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Zilahy Lajos gondolata  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szent György nap  Esti kép  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Jó éjszakát  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Nehezen engedem  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
antifasiszta világnap, fasizmus kissé, szocializmust magyarázgatni, alulinformált vénember, fasisztákat vádolta, mégiscsak fontos, különféle szocializmusokkal, nácizmus hatmillió, kommunizmus százmillió, egyik legfontosabb, tisztánlátás érdekében, általuk szerkesztett, felvonuló &#8222, vörös terror, barna terroristák, emberfeletti iszonyat, halál sötét, villámok cikáznak, örökkévalóság dacolva, világban általa, java most, zsidóság világi, gyakorlati szükséglet, zsidó világi, világi istene, zsidóságban felismerhetünk, történelmi fejlődés, mostani tetőfokára, zsidóemancipáció végső, zsidóság alól, visszahódítás miatt, tőzsde zsidó, európai emberiség, pénz boldogít, hitével megtagadott, szabadságot pedig, demokratikus irányítást, zsidóság mindazonáltal, nyugat-európai burzsoázia, népeket megtéveszti, demokrácia színlelt, kufárdespota uralma, demokrácia alapja, zsidó kufárkodás, innen Európa, németországi demokratikus, egyedül számukra, kamarilla legnagyobb, szörnyűséges pénzügyi, zsidók mindenütt, megcsalt csalók, zsidók Ausztriában, következő proklamációjával, egész népben, legsemmirekellőbb fajtája, legszemtelenebb uzsorások, zsidó népség, városok túlnyomórészt, vidék nagy, általános jólét, frankfurti mocsárparlament, lengyel zsidókat, németekhez számították, elnyomók vágyódásai, sereg jezsuita, maroknyi zsidó, orosz kölcsön, zsidó nigger, téves spekuláción, fickó inkább, barátjának kölcsönözze, elképzelésből indul, négerektől származik, anyja vagy, apai nagyanyja, germánságnak efféle, fickó erőszakossága, kommunista ideológia, átlagos magyar, marxizmus vetette, írott szóból, szöveggyűjtemény, lengyelországnak, antifasisztáknak, proklamációjával, ismeretlenszerző, abszolutizmussal, pozícióhajhászás, legocsmányabbika, zsidóemancipáció, földbirtokairól, meggyalázásával, legszemtelenebb, félrevezetettek, mocsárparlament, kizsákmányolják, versenyautóhoz, elhallgattassa, zsidókérdéshez, vizsgálódásban, felismerhetünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.